Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 28. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Közvetett módon háborúkat pénzelhetnek a fogyasztók

Közvetett módon háborúkat pénzelhetnek a fogyasztók

A Védegylet egy kampánnyal arra akarja felhívni a figyelmet, hogy egyes fogyasztási cikkek megvásárlásával közvetve háborús konfliktusokat pénzelhetnek az emberek.

Újszászi Györgyi, a civil szervezet projektvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában arról beszélt, hogy Magyarországon is elérhető számos olyan hétköznapi termék, amelynek alapanyagai háborús övezetekből származhatnak. Ilyen alapanyag lehet például az arany, az ón, a wolfram vagy a tantál.

A szervezet ezért egyrészt a gyártók figyelmét szeretné felhívni arra, hogy ezeket a bányászott ásványokat olyan helyekről szerezzék be, amely konfliktusmentes övezetnek tekinthető, másrészt a vásárlókat is arra buzdítják, hogy a következő vásárlásuk alkalmával erre is legyenek tekintettel.

Megemlítette, hogy az Európai Unió is kezdeményezett egy olyan szabályozást, amely kötelezné a gyártókat, hogy tanúsítvánnyal ellátott ásványokból készítsék termékeiket.

A projektvezető elmondása szerint ugyanakkor a konfliktusövezetből származó ásványok teljes bojkottja hátráltatná azokat az embereket, akik csak ezekben a bányákban tudnak dolgozni, ezért átmeneti időszakot és segélyeket javasolnak az ott dolgozók számára addig, amíg a munkahelyük meg nem szerzi a biztonságos besorolást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére