Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 08. 05:42, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Közönségdíjat nyert Pátkai Rozina az Independent Music Awardson

Közönségdíjat nyert Pátkai Rozina az Independent Music Awardson

Pátkai Rozina nyerte dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját a Vocé e Eu című dallal, az eredményt szerdán tette közzé honlapján a szervezet.

Az IMA zenei versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezések. A dzsessz kategória legjobb öt dala közé négy amerikai versenyző mellett a Vocé e Eu című nótát is beválasztották, erre szavazhatott később a közönség - mondta el az énekesnő az MTI-nek.

Pátkai Rozina hozzátette: azért tartja különösen nagy elismerésnek a díjat, mert ezt a kategóriát általában amerikai előadó szokta nyerni.

"Ez nem pénzdíjas verseny, itt a nyertesek anyagának a promócióját, terjesztését vállalja az Independent Music Awards csapata, amely rádióknak és kiadóknak küldi el a zenei anyagot, valamint a lemezt, ahogy ez elkészült" - részletezte az énekesnő. A Vocé e Eu című album szeptember 14-én jelenik meg, és a lemezbemutató koncert is ezen a napon lesz a Budapest Music Centerben.


"Amerikában már játsszák a dalunkat és a nevezés óta nagyon sokan megkerestek a tengerentúlról és érdeklődtek, hogy mikor jön ki a lemezünk. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, ezért is örülünk kimondottan a díjnak" - fűzte hozzá.

A verseny minden kategóriájában egy előadót a közönség, egyet pedig a zsűri díjaz, a dzsessz kategóriáiban az egyebek mellett Tom Waits, Suzanne Vega, Ziggy Marley, McCoy Tyner, Raul Midón, John Medeski és Chris Wood alkotta ítészcsapat a New York-i Jeff Fairbanks’ Project Hansori Bi Bim Bop című számát választotta a legjobbnak. Pátkai Rozina bemutatkozó anyaga és a dal az IMA honlapján is megtekinthető.

Címkék: díj, kultúra, USA, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.