Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 17. 13:32, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illuszráció: pixabay

Közgazdász: egy mutatón sem érződik válsághangulat

Közgazdász: egy mutatón sem érződik válsághangulat

Csath Magdolna közgazdász szerint Magyarországon jelenleg egy mutatón sem érződik, hogy bármiféle válsághangulat lenne.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában ugyanakkor megjegyezte: a magyar gazdaság nagyon erősen kötődik például a német gazdasághoz, ezért nyilvánvalóan Magyarországra is begyűrűzik egy esetleges válság. Emiatt nagyon fontos, hogy a magyar gazdaság válságálló képessége erős legyen.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a héten közölte, januárban az ipari termelés volumene 4,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Csath Magdolna ezt kommentálva azt mondta, majdnem minden ágazat, alágazat nagyon jól teljesített. Kiemelhető az élelmiszer- és a járműipar. Kitért arra, hogy a szolgáltatások is erősödnek, azon belül különösen a piaci alapúak.

Címkék: gazdaság, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.