Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 09. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közel 5 millió utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren a harmadik negyedévben

Közel 5 millió utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren a harmadik negyedévben

A harmadik negyedévben 4,7 millió induló és érkező utazó használta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljait - közölte az üzemeltető Budapest Airport kedden az MTI-vel.

Az év legforgalmasabb hónapjaiban, júliusban és augusztusban 1,6 millió feletti volt a havi forgalom, és szeptemberben is 1,5 millió fölötti volt az utasszám. 2018 hasonló időszakához képest 6,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedév forgalma, ami a korábbi évekhez képest kisebb bővülés.

Nagyobb arányban nőtt a Schengenen kívüli forgalom, ez a szegmens 8 százalék fölötti bővülést ért el, míg a schengeni irányba induló vagy onnan érkező utasok száma 6,1 százalékkal emelkedett.

A havi fel- és leszállások száma a harmadik negyedévben 11 570 körül volt, ez ugyancsak nőtt, de még mindig alatta marad a 2006-os, vagyis 13 évvel ezelőtti 12 ezres csúcsnak, az év ugyanezen időszakában.

A városok listáját továbbra is London vezeti, a brit főváros és Budapest között repül minden tizedik utas. A következő Frankfurt, majd Párizs és Brüsszel, az ötödik Tel Aviv.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az adatokat a közlés szerint úgy értékelte, hogy a forgalomnövekedés továbbra is stabil és meghaladja az európai átlagot, de már nem olyan robbanásszerűen gyors, mint az elmúlt 4-5 évben. Ezt a növekedést képes kezelni a repülőtér, és eközben nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatás minőségének emelésére és az utasélmény javítására - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.