Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2011. Október 21. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Bár információk szerint Klapka György visszavonul, az üzletember az RTL Klub Reggeli műsorában elmondta, nem tud munka nélkül élni. Választás elé került és úgy döntött: lemond a zálogházról, ám dióültetvényét megtartja.

Az aranyember a Rábaközben jelenleg negyvenegy hektáron termeszt diót és többnyire Németországba szállítja.

- Úgy gondoltam, felnövő gyermekeimnek olyan befektetéssel tudok segíteni, ami nem csak rövid távú megélhetést biztosít. Így jutottam a dióhoz, aminek szakirodalmába is komolyan belemerültem - mondta korábban a Kisalföldnek. A termesztésbe a legmodernebb technikát vonta be, és ahogy megjegyezte, mintagazdaságot épített.

Klapka György a Reggeli műsorában elmondta, hogy a rendszerváltozás körül ő volt az első, aki több ezer hajléktalan embert etetett az ingyenkonyháján másfél éven keresztül. Most szeretné egy tervét megvalósítani: több száz hajléktalannak építene éjjeli menedékhelyet. Telek már van, a média segítségét kéri, hogy ötlete megvalósításához társakat is találjon.

Cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy ő egy kemény üzletember. Fiatalkorában művész volt és ők nagyon is érzékeny lelkületű, romantikus emberek. Ha lát egy szegény embert, azt nagyon megsajnálja, de ő egyedül kevés ahhoz, hogy minden hajléktalanon segítsen.

Klapka György büszke arra, hogy amit eddigi életében elkezdett, azt be is tudta fejezni. Bízik benne, hogy jelenlegi tervét is meg tudja valósítani és maradandót alkothat. "Azt hiszem, az utolsó percemig dolgozni fogok, e nélkül nem is tudnék élni." Hangsúlyozta, hogy számára a boldogságot a jól végzett munkában való siker jelenti.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 12:05, csütörtök | Bulvár

Férget neveztek el Jeff Daniels színészről

Jeff Daniels amerikai színészről neveztek el egy pókölő élősködőt amerikai tudósok - írta a The Guardian online kiadása.

2022. Január 20. 07:00, csütörtök | Bulvár

Baleset után meghalt Hannibál Lecter megformálója

Síbalesete után meghalt a 37 éves Gaspard Ulliel César-díjas francia színész.

2022. Január 19. 18:01, szerda | Bulvár

Daniel Radcliffe alakítja a zenés paródiáiról híres Weird Al Yankovicot

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot.

2022. Január 19. 15:05, szerda | Bulvár

Tom Hanks új szerepben

Tom Hankszel forgatja újra Marc Forster Az ember, akit Ovénak hívtak című nagy sikerű svéd vígjátékot.