Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 19. 07:33, szerda | Sport
Forrás: MTI

Kiváló játékkal nyert a horvátok ellen a férfi vízilabda-válogatott

Kiváló játékkal nyert a horvátok ellen a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte az Európa-bajnok horvát csapatot a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A magyaroknál kilenc játékos is feliratkozott a gólszerzők közé.

Varga Zsolt együttese így szinte már biztos csoportelső, azaz közvetlenül jut majd a jövő keddi negyedöntőbe.

A magyarok pénteken a brazilok helyére nem sokkal a vb előtt beugró argentinok elleni "borítékolható győzelemmel" zárják a csoportkört.

Eredmény:

férfi vízilabdatorna, C csoport, 2. forduló: Magyarország-Horvátország 12-10 (3-1, 2-2, 3-3, 4-4)
---------------------------------------------------
gólszerzők: Zalánki 3, Vámos 2, Német, Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Varga Dé., Fekete, Pohl 1-1, illetve Harkov, Bukic, Buric 2-2, Zuvela, Marinic-Kragic, Krzic, Vukicevic 1-1

Magyarország:

-------------
Vogel - Varga Dé., Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos - cserék: Német, Manhercz, Pohl, Fekete, Molnár E.

A két csapat legutóbb a zágrábi világkupa-selejtezőben találkozott, akkor a hét gólt szerző Zalánki Gergő vezetésével 13-10-re nyertek a magyarok. A tavalyi spliti Európa-bajnokság döntőjében 10-9-re a házigazdák diadalmaskodtak, míg a 2021-es tokiói olimpia negyeddöntőben a hétgólos Manhercz Krisztián remeklésével 15-11-re nyert a magyar együttes. A vb-ken a legutóbbi két összecsapást a horvátok nyerték, 2017-ben a margitszigeti fináléban 8-6-ra, 2019-ben Kvangdzsuban pedig a bronzmeccsen 10-7-re győztek.

A szerdai, helyi idő szerint délben megrendezett összecsapásra Varga Zsolt egyet cserélt a japánok ellen nyertes kerethez képest, Vigvári Vendel helyére Molnár Erik került be, mellette ezúttal is Vigvári Vince volt a másik kimaradó.

Rögtön az első magyar támadás sikeresen ért véget, Zalánki akcióból lőtt csodálatos kapufás gólt. A horvátok első előnyükből lövésig sem jutottak, de így jártak a magyarok is létszámfölényben. A horvátok a második és harmadik fórjukkal sem tudtak mit kezdeni, utóbbinál a kapitány Jansik Szilárd blokkolt, a túloldalon viszont Vámost Márton bombájához nem tudtak hozzáérni a horvátok. A rivális a negyedik előnyét már belőtt, így fél perccel az első szünet előtt feliratkozott az eredményjelzőre. A dudaszó előtt azonban még maradt idő egy magyar gólra, Német Toni centerből verte meg emberét és lőtt a hálóba.

A második negyed első fele gól nélkül ment le - a horvátok nem tudtak mit kezdeni a magyarok védekezésével -, majd Angyal Dániel közvetlen közelről törte meg a csendet, Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya pedig időt kért, de még ez sem segített, újabb fórt rontottak tanítványai, vagyis Zalánki blokkolt. A horvátok hosszú góltalanságát a honosított orosz balkezes Konsztantyin Harkov szakította meg, majd ötméteresből zárkózott a rivális, de ennek a negyednek a vége is magyar találattal zárult, Nagy Ádám három másodperccel a dudaszó előtt lőtte ki hatalmas erővel a bal felsőt.

A harmadik negyed elején Angyallal szemben szabálytalankodtak még visszaúszás előtt, Varga Zsolt időt kért a háromgólos vezetés megszerzése reményében, a figurába ugyan hiba csúszott, de már azonos létszámnál Jansik remek mozdulattal lőtte a labdát a világ egyik legjobb kapusa, Marko Bijac feje fölé. A horvátok gyakorlatilag azonnal válaszoltak, de a túloldalon Varga Dénes sem hibázott fórban. Vogel két remek védést is bemutatott hátrányban, de Harkov kiszorított helyzetből gólt lőtt, majd egy újabb fórt után lett megint minimális a különbség. Fél perccel a dudaszó előtt megint jött a negyedvégi magyar gól, Fekete Gergő pattintott a hálóba.

A záró nyolc perc egy végletekig kijátszott magyar fórral és Pohl Zoltán góljával indult, majd Jansik szedett le egy lövést, a lefordulást pedig Vámos értékesítette (10-6). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, a horvátok ugyan próbálkoztak, de egy perccel a vége előtt Zalánki lezárt mindent. Egy labdavesztés után még egy gólra feljött a rivális, de Zalánki harmadszor is beköszönt, beállítva ezzel a végeredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.