Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kitolnák az árfolyamgátat

Kitolnák az árfolyamgátat

Alaposan átírná az árfolyamgát szabályait a pénzügyi felügyelet. Javaslata szerint a programba még évekig jelentkezhetnének az adósok, sőt többször is részt vehetnének benne. Ezek a módosítások a bankoknak és az államnak is pénzbe kerülnének – írja a Magyar Nemzet.

Hitelük törlesztése során akár több alkalommal is igénybe vehetik majd a devizaadósok az árfolyamgátat, ha a kormány elfogadja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének ez irányú javaslatait. A hárompontos tervezetet Szász Károly, a PSZÁF elnöke a napokban juttatta el a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

Binder István, a felügyelet szóvivője a Magyar Nemzetnek elmondta: a javaslatokat többek között az indokolta, hogy az árfolyamrögzítés jelenleg legfeljebb öt évre nyújt védelmet, miközben a kölcsönök hátralévő futamideje átlagosan 12 év. Mivel a fizetésképtelenség problémája még hosszú évekig elhúzódhat, helyesebb lenne, ha az adósok március 29. után is dönthetnének úgy, hogy élnek ezzel a lehetőséggel.

Ráadásul a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a rögzítés legfeljebb 2017 közepéig tarthat, azt követően el kell kezdeni a gyűjtőszámlán található tartozás visszafizetését. Ez viszont azt eredményezi, hogy az idén belépett ügyfelek már csak alig több mint 50 hónapig élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A felügyelet javaslata a 2017-es határidőt eltörölné, és lehetővé tenné, hogy az adósok öt évig vegyenek részt a programban, függetlenül attól, hogy mikor lépnek be. Ez a módosítás természetesen nem érintené azt a kitételt, hogy az árfolyamgátat legalább három évig igénybe kell vennie az ügyfélnek, azután viszont bármikor kiléphet belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben