Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 27. 05:49, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kínai nyelvű Hudec László-monográfiát mutattak be Sanghajban

Kínai nyelvű Hudec László-monográfiát mutattak be Sanghajban

A magyarul 2010-ben, Hudec László címmel megjelent, a világhírű építész életéről és munkásságáról szóló kötet kínai nyelvű fordítását mutatták be szombaton Sanghajban, Magyarországról érkezett delegáció részvételével.

A bemutatón a Sanghaji Tudományos Akadémia meghívására a városban tartózkodó Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár, Kiszely Katalin, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EU és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkára és Szíjgyártó Judit, az igazságügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke is megjelentek.

A városi könyvtárban rendezett eseményen Magyarország állandó sanghaji képviseletéről Schmitt Pál Péter sanghaji főkonzul és Révész Ágota, az oktatási-kulturális ügyekért felelős konzul vettek részt. A magyarul 2010-ben a Holnap kiadó gondozásában megjelent, Csejdy Júlia és Luca Poncellini jegyezte Hudec László című mű kínai fordítását az építész halálának 55. évfordulóján mutatták be.


A könyvbemutatón Répássy Róbert kiemelte: bár Magyarország lakossága alig fele Sanghaj városénak, Hudec László példája bizonyítja, hogy kis nemzet is nagynevű szakembereket tud adni a világnak. A kelet-kínai metropolisznak több mint 60 épületet tervező építész neve mostanra viszonyítási ponttá vált, halálának évfordulója arra emlékeztet, hogy Hudec emléke a kínai emberekben élénken él. Csiao Cseng-jüe, a könyv fordítója így fogalmazott: a rendkívüli munkával készített könyv több egyszerű monográfiánál, az a sikeres ember titkáról is árulkodik. Hudec életútjából, leveleiből, munkáiból az derül ki, hogy az építész energikus, rendkívüli szorgalommal bíró, fegyelmezett ember volt, akitől a ma élő emberek is tanulhatnak.

A Tongji Egyetem gondozásában megjelent kínai nyelvű kötet több mint 260 oldalon át mutatja be Hudec életét és munkásságát.

Címkék: kína, könyv, kultúra, projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.