Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 24. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kihirdették a dohánybolt pályázat nyerteseit

Kihirdették a dohánybolt pályázat nyerteseit

5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével a kedden kihirdetett eredmény szerint. A nyertesekkel 30 napon belül megkötik a szerződést, húsz évre szóló jogosultságot szereztek. Az első fordulóban 1417 koncesszió nem kelt el, kétezernél kevesebb lakosú településeken. A második forduló néhány napon belül elindul, kiírják a pályázatot.

„Az 5415 koncesszió kissé felülmúlja a várakozásokat, korábban ötezernél húzták meg a lélektani határt, hogy a rendszer működőképes-e” - mondta Gyulay Zsolt a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A törvény alapvetése a fiatalkorúak védelme. Az új dohányboltokba 18 éven aluliak nem léphetnek be, illetve nem szolgálják ki őket. A nyertesek húsz évre szóló jogosultságot szereztek, amivel a családjuk megélhetését biztosítják, ezt nem fogják kockáztatni - fogalmazott a vezérigazgató.

„A következő időszakban tájékoztatják majd a dohányboltosokat, illetve a lakosságot, hogy a fogyasztóvédelemmel és az adóhatósággal együtt a dohánykereskedelmi nonprofit zrt. milyen ellenőrzési módszert dolgoz ki. A társaság a koncessziós szerződésben foglaltak betartását fogja ellenőrizni” – mondta el Gyulay.

A nyertesekkel 30 napon belül megkötik a szerződést, ezután még van egy kis idő, hogy beszerezzék az engedélyeket, és valószínű, hogy július 1-jétől nagyon sok dohánybolt meg fog nyitni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár