Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 19. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kezdődik a felvételik ügyintézési időszaka

Kezdődik a felvételik ügyintézési időszaka

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében.

Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Mint írták, az e-ügyintézés indulásával az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a személyes információkat, a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, továbbá a feldolgozás eredményét. Az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen kérhetik az esetleg hibásan megadott adatok módosítását is.

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken - a pillanatnyilag rendelkezésre álló igazolt eredmények alapján - éppen hány pontjuk van. Az adatok folyamatosan frissülnek - jelezték.

A május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat - hasonlóan a korábban (2006. január 1-je után) megszerzett érettségi eredményeit igazoló dokumentumokhoz és a 2003. január 1-je után szerzett nyelvvizsga-bizonyítványokhoz - nem kell feltölteni a rendszerbe. Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, akkor meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal módosítani vagy a jelentkezési határidő lejártáig megjelölt jelentkezési helyeket visszavonni legkésőbb július 11-ig lehet az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen.

A felvételizők az E-felvételiben tájékozódhatnak jelentkezésükről; mindenkinek érdemes használnia a felületet akkor is, ha semmit sem kell módosítania. A fontos információt tartalmazó üzenetek (például a hiánypótlási felszólítás) a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail postafiókokba is megérkeznek - tette hozzá az Oktatási Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.