Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Kevesebben strandolnak idén

Kevesebben strandolnak idén

Bár Budapesten a jól sikerült 2012-es strandszezonhoz képest újabb ötszázalékos bővülést vártak, az időjárás és az árvíz miatt ez aligha jön össze. A Budapest Városüzemeltetési Központ Zrt. által üzemeltetett hat strandfürdőnek a tavalyihoz képest 50 százalékkal kevesebb látogatója volt július közepéig. Így a terveket valószínűleg egy hosszabb, egybefüggő kánikulával sem tudja hozni a cég - írja a Napi Gazdaság.

Idén 100-400 forinttal emelték a strandbelépők árát, miközben kedvezményt kapnak a diákok, gyermekes családok és a nyugdíjasok, továbbá a szerdai strandváró napon is csökkentett tarifáért (akár 1300 forint) lehet fürdőzni a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strandfürdőben. Ennek is köszönhető, hogy ezek a legnépszerűbb helyek. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint 600 millió forintot költött fejlesztésre.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. komplexumában jobb a helyzet: a tavalyihoz hasonló vendégforgalomra számítanak, amelynek fele belföldi, fele külföldi látogató. Az idei első félévben csekély elmaradás ugyan mutatkozott a vendégek számában, ami a kedvezőtlen tavaszi időjárásnak tudható be. A belépők ára a fürdőkomplexumban nem változott. Hajdúszoboszlón is a csúszdapark a legnépszerűbb, de a látogatók a mediterrán tengerpartra is szívesen ellátogatnak − mondta a Napi Gazdaságnak Kállai Zsuzsa marketingmenedzser. A vendégszám növekedésében bíznak, hiszen a Hungarospa szeptembertől három elemből álló új beruházást indít, amely 2014 júliusáig fejeződik be 1,3 milliárd forintból. A projekt keretében a többi közt felújítják a gyógyfürdő termálcsarnokát, bővítik az Aquaparkot és az Omega medencét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.