Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 09. 05:28, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kétmillió forintra bírságolta a GVH a Budapesti Újság kiadóját

Kétmillió forintra bírságolta a GVH a Budapesti Újság kiadóját

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Budapesti Újságot kiadó POP Print és Online Piac Kft.-re az üzletfelek megtévesztése miatt.

A vállalkozás 2011 decembere és 2012. június 22. között a Budapesti Újságról az egyes reklámanyagokban azt állította, hogy a lap a főváros legnagyobb példányszámú ingyenes hetilapja, a versenytársakénál professzionálisabban terjesztett, és kedvezőbb áron elérhető, teljesen új színfolt a hazai médiapiacon - ismertette a GVH.

A versenyhivatal a vizsgálatban megállapította, hogy a hirdetési lapok példányszámaira vonatkozó összehasonlításban a becsült adatok alapján történő összevetés nem felelt meg a tárgyilagosság követelményének. A cég valótlanul állította, hogy a Budapesti Újság piacvezető a példányszámok, illetve a hiteles olvasottsági adatok tekintetében, terjesztése egyedülálló, valamint azt, hogy az újság a hasonló kiadványok hirdetési árainál kedvezőbb árfekvésű.

A GVH megállapította: a vállalkozás az üzletfelek megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, illetve jogsértő összehasonlítást alkalmazott. A lap különleges, egyedülálló tartalmára vonatkozó állítások tekintetében a GVH az eljárást megszüntette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.