Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 05. 05:36, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Kétmilliárd dolláros ajánlatok az Empire State Buildingre

Kétmilliárd dolláros ajánlatok az Empire State Buildingre

Egy 2 és 2,1 milliárd dolláros ajánlatot is kaptak a tulajdonosok New York ikonikus épületére, az Empire State Buildingre - közölte szerdán az ingatlan befektetői és a működése felett felügyelet gyakorló Malkin Holdings.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottságához szerdán benyújtott bejelentés szerint viszont a 102 szintes, kevés híján 275 ezer négyzetméteres épület egy alakulóban lévő ingatlan-beruházási tröszt koronagyémántja lehet, amelynek részvényeit a többségi tulajdonosok túlnyomó többsége nyilvános forgalomba kívánja hozni.

A kétmilliárdos ajánlatot Rubin Schron, a manhattani Woolworth-torony társtulajdonosa tette, a 2,1 milliárdot pedig egy még ismeretlen potenciális vásárló, akiről a New York Post című bulvárlap tudni véli, hogy közel-keleti, de nem arab.

A Malkin Holdings közölte, hogy mérlegelni fogja az ajánlatokat. A Malkin mellett a potenciális ügyletet az épületet főbérlő cégben többségi tulajdonos Helmsley Trustnak és más befektetőknek is jóvá kellene hagyniuk. A bérleti szerződés 2076-ig szól.

Az 1931-ban átadott Empire State Building Manhattan sziluettjének meghatározó eleme és New York egyik fő turistalátványossága, amely sokáig a világ, majd a város legmagasabb épülete volt. A tőzsdefelügyeletnek benyújtott iratok szerint az épület az adósságok nélkül 2,33 milliárd dollárt, a jelzáloggal együtt 2,53 milliárd dollárt ér. A New York-i önkormányzat ezzel szemben 775 millióra értékelte a 88 százalékosan kihasznált épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: