Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 21. 05:10, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kétezer négyzetméteres magyar pavilon a milánói világkiállításon

Kétezer négyzetméteres magyar pavilon a milánói világkiállításon

Összesen kétezer négyzetméteres alapterülettel, több szinten épül meg a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja.

A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felhívja a miniszterelnökséget vezető államtitkárt, valamint a világkiállításért felelős kormánybiztost, hogy a beszerzés fedezetének rendelkezésre állását követően a magyar pavilon teljes körű engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készítsék elő és folytassák le.

A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a magyar pavilon teljes körű kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez szükséges közbeszerzési eljárást készíti elő és folytatja le a világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján.


A világkiállítás magyar programjainak és eseményeinek előkészítése, szervezése és teljes körű lebonyolítása érdekében projektiroda jön létre a világkiállításért felelős kormánybiztos, Szőcs Géza szakmai felügyelete mellett a Miniszterelnökség szervezetén belül.

Olaszország 2015-ben május 1. és október 31. között "Táplálni a világot, energiát adni az életnek" jelszóval rendezi meg a világkiállítást. A hat hónapon át tartó eseményre eddig 128 ország és több nemzetközi szervezet jelezte részvételét. A kiállítás fél éve alatt 20 millió látogatót várnak Milánóba. Magyarország a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: