Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Január 06. 05:07, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Két évtizedes hidegrekordok dőlhetnek meg az Egyesült Államokban

Két évtizedes hidegrekordok dőlhetnek meg az Egyesült Államokban

A meteorológiai előrejelzések szerint két évtizedes fagyrekordokat dönthetnek meg az Egyesült Államokba beáramló sarkvidéki légtömegek.

A várhatóan szerdáig tartó rendkívüli, mínusz 18 fok körüli hideg csaknem az amerikai lakosság felét, 140 millió embert érint majd. A Nagy Síkságtól a Mexikói-öbölig terjedő hatalmas területen a hőmérséklet vasárnap 17-28 fokkal marad alatta az átlagosnak. Sok helyen 30 centiméteres hóra számítanak.

A vastag hótakaró borította Új-Angliában vasárnapra virradóra a hőmérséklet több helyen mínusz 30 fok alá süllyedt. A meteorológusok szerint nem kizárt, hogy a minnesotai Embarassben megdől az 1996-ban mért mínusz 53,3 fokos hidegrekord. Az államban tanítási szünetet rendeltek el, amire 17 éve nem volt példa.

Atlantában és Nashville-ben az előrejelzések szerint hétfőn hidegebb lesz, mint az alaszkai Anchorage-ben. Vasárnap több mint 2000, az Egyesült Államok repülőtereire tartó vagy onnan felszálló repülőjáratot töröltek. A legsúlyosabb fennakadások Chicagóban alakultak ki. Pénteken és szombaton a kiesett járatok száma elérte a 4500-at Amerikában.


A New York-i JFK reptér nem indít és fogad gépeket, miután vasárnap reggel egy 35 utast szállító repülőgép leszállás után megcsúszott és egy hóbuckának ütközött. Személyi sérülés nem történt. Szombat este egy felszálláshoz készülődő utasszállítót ért hasonló baleset ért Chicagóban. Baja ott sem esett senkinek. Philadelphia nemzetközi repülőterén a gépek átlagosan 2 óra 48 percet késnek.

Wisconsiban várhatóan mínusz 13 fokban vagy annál is keményebb hidegben küzd majd meg az NFL-rájátszásban a Green Bay Packers és San Francisco 49ers amerikaifutball-együttes. A stadionban, ahová több mint 70 ezer nézőt várnak, ingyenes kézmelegítőket fognak kiosztani és forró csokoládét mérnek majd ki a szurkolóknak, akiknek hidegérzete elérheti a mínusz 26 fokot is. A mérkőzésre egyébként minden jegy elkelt.

Az Egyesült Államokban a héten 16 halálos áldozatot követelt egy összetett téli viharrendszer, amely 22 olyan államon vonult át, melyeknek összlakossága eléri a 100 milliót. Az áldozatok közül legkevesebb 11 közlekedési balesetben vesztette életét.

Címkék: hideg, időjárás, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.