Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 18. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Készülnek a javaslatok a családi adókedvezmény kiszélesítésére

Készülnek a javaslatok a családi adókedvezmény kiszélesítésére

Két kormánypárti javaslat is készült a családi adókedvezmény kiszélesítésére a népesedéspolitikai program kapcsán – tudta meg a Magyar Nemzet. Míg a fideszes Révész Máriusz vezette munkacsoport az egészségbiztosítási, addig a KDNP által készített szakértői anyag a nyugdíjjárulék terhére terjesztené ki a családi adókedvezményt. A lap által megkérdezett szakértők szerint a két adójavaslat forrásigénye között nagyjából 10-20 milliárd forintos különbség van.

A Magyar Nemzet információi szerint a demográfiai javaslatcsomaghoz több szakértői anyag is készült. A családi adókedvezmény kiterjesztését másképp képzelik el a Révész Máriusz (Fidesz) vezette munkacsoport és a Kereszténydemokrata Néppárt által felkért szakértők – közölte a lappal Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese. Az országgyűlési képviselő kifejtette, a KDNP az adókedvezmény kiszélesítését a tízszázalékos nyugdíjjárulék, míg a másik koncepció a hétszázalékos egészségbiztosítási járulék terhére valósítaná meg.

Az utóbbi elképzeléssel azért nem értenek egyet, mert a nagycsaládosok és a szegényebb anyagi körülmények között élők számára nem lenne annyira előnyös. A KDNP javaslata bőkezűbb a családoknak – tette hozzá. A Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők szerint a két adójavaslat forrásigénye között nagyjából 10-20 milliárd forintos különbség van. Pálffy azt is elmondta, a KDNP szakértői anyagát ősszel egy konferenciasorozaton ismertetik, itt a rugalmas gyed bevezetésére, a szociálpolitikai támogatásra, a munkavállalói járulékok csökkentésére és a gyermekellátásokra (családi napközikre) fókuszálnak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk