Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 27. 05:02, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Keresik az ország legintelligensebb diákjait

Keresik az ország legintelligensebb diákjait

Nagy Diák IQ-teszt címmel nagyszabású, háromfordulós intelligencia-versenyt hirdet a Diákhitel Központ, a megmérettetésre magyar középiskolások és egyetemisták jelentkezését várják november 10-ig.

A Diákhitel Központ háromfordulós versenyének legjobbjai az értékes nyeremények mellett tagjai lehetnek a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő szervezetnek, a Mensa HungarIQának - adták hírül közleményben a szervezők.

A háromfordulós megmérettetés első részeként a diákoknak egy online kitölthető, adaptív IQ-tesztet kell megoldaniuk. Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik 125 pont feletti eredményt érnek el, bejutnak a második fordulóba, amelyet Budapesten rendeznek meg november második felében.


A december 5-i döntőbe már csak a rendkívül magas, teszteredményük alapján a legfelső egy százalékba tartozó, 130-as IQ-szinttel rendelkezők jutnak tovább, köztük sorsolják ki a játék két fődíját, egy-egy Apple iPad Minit.

A Mensa nemzetközi egyesületnek több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző, 120-as intelligenciaszint elérése a Mensa hivatalos tesztjeinek valamelyikén.

Címkék: kultúra, oktatás, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése