Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 16. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Katasztrófaturisták szegték meg tömegesen a kijárási korlátozást Szombathelyen

Katasztrófaturisták szegték meg tömegesen a kijárási korlátozást Szombathelyen

Tömegesen megszegték a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást egy szombathelyi szeméttelepen keletkezett tűz oltását néző emberek Szombathelyen - tudósított a vaol.hu szerda este.

A katasztrófavédelem a honlapján azt közölte, hogy egy zöldhulladék-tároló gyulladt ki a Szent Gellért utcában, a lángok átterjedtek egy másik tárolóra is, így végül három hektáron égett a növényi hulladék. A tűz oltására szombathelyi, sárvári, zalaegerszegi, soproni hivatásos és csepregi, táplánszentkereszti, horvátzsidányi és vépi önkéntes tűzoltók érkeztek. A tájékoztatás szerint a tűz lakóházakat nem veszélyeztetett, a lángokat a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk.

A vaol.hu azt írta, a rendőrség az oltási munkálatok idejére a Körmendi út egy szakaszát is lezárta, beszámolójuk szerint "ezrével jöttek a lángokat megnézni a katasztrófaturisták" a környező utcákba, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe. Hozzáfűzték: a Körmendi úton lévő bevásárlóközpontok parkolóiból mintegy 300 autót és több száz gyalogost terelt ki a rendőrség, a Jáki úton pedig szintén hatalmas torlódás alakult ki, ott is több száz autós és gyalogos verődött össze a kijárási korlátozások ellenére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni