Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 22. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kártyával erősítik az idegenforgalmat

Kártyával erősítik az idegenforgalmat

Az idegenforgalom erősítéséért vezették be Nógrád megyében május közepétől a Nógrád turisztikai kártyarendszert, a különböző kedvezményeket biztosító kártyák egy évig használhatók fel a jelenlegi feltételekkel.

Balog Violetta, a Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn elmondta: a kártyarendszer célja, hogy segítse a turisták kedvezményes itt-tartózkodását, és ösztönözze őket, hogy minél több szolgáltatást vegyenek igénybe.

A sorszámmal ellátott, nem névre szóló és első ízben ingyenesen kibocsátott kártyák egyelőre egy évig használhatók fel, majd a tapasztalatok és a forgalmi adatok tükrében évente változhat a kiadás feltétele – tette hozzá.

A kártya nyújtotta kedvezmények feltétele, hogy a kártyabirtokos legalább három vendégéjszakát töltsön el a szerződött szálláshelyek valamelyikében, az engedményeket pedig családtagjaival, barátaival együtt veheti igénybe, öt fő erejéig.

Az ügyvezető igazgató példaként említette a kedvezményes szállásdíjat, másutt az ingyenes kerékpárkölcsönzést vagy kiállításra szóló belépőt.

A vendégek érkezéskor kapják meg az elfogadóhelyeket és kedvezményeket tartalmazó kiadványt, de a kártyarendszerhez kapcsolódóan megnyitottak egy weboldalt is.

A Nógrádban újszerű megoldást a térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDK) kialakítását célzó projekt keretében vezették be. Ennek része az is, hogy áprilisban öt érintőképernyős információs terminált és Magyarországon eddig egyedülálló módon egy térképpel ellátott dupla képernyős terminált helyeztek el a turisták által leginkább látogatott területeken: Hollókőn, Ipolytarnócon, Mátraverebély-Szentkúton, Bánkon, Salgótarjánban és Kazáron.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére