Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 23. 05:06, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Karácsonyi ünnepséget rendezett a református szeretetszolgálat

Karácsonyi ünnepséget rendezett a református szeretetszolgálat

Vacsorával egybekötött karácsonyi ünnepséget rendezett 40 rászoruló gyermeknek és fiatalnak a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány vasárnap a Budapest Hiltonban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen arról beszélt: az advent arra való, hogy "világosabb legyen az életünkben. Akkor azt is meglátjuk, hogy Magyarországon élnek szegények, akik segítségre szorulnak." A miniszter beszédében kiemelte: a református szeretetszolgálat nemcsak segít a rászorulóknak, hanem fel is hívja a figyelmet a problémákra.

Pál Sándor, a szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke elmondta: advent utolsó vasárnapján negyven gyermeknek és fiatalnak szeretnének örömet szerezni. A szeretet lényege az, hogy "hittel, közösen együtt tudjunk ajándékot adni karácsony idején és a hétköznapokban egyaránt" - hangsúlyozta.

A karácsonyi ünnepségre 6 és 18 év közötti, nehéz körülmények között élő gyermekeket és fiatalokat hívtak meg többek között Budapestről, Miskolcról és Debrecenből. Érkeztek gyerekek a Kismamaházból, a Nevelőszülői Hálózatból és olyan családokból, amelynek kilakoltatás vagy más körülmények miatt veszélybe került a lakhatása.


A vendégeknek színes programot szerveztek, egyebek mellett bűvészműsor szórakoztatta a gyerekeket. Ajándékként édességet, élelmiszert és ruhát tartalmazó "Nyilas Misi-pakkot" állítottak össze a meghívottaknak. A református szeretetszolgálat az idei adventre a társadalom perifériáján élőket állította figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányának középpontjába. "Nincsen számukra hely" címmel fotópályázatot hirdettek azzal a céllal, hogy az elesettekre irányítsák a figyelmet.

A rászorulóknak tartós élelmiszert, ruhát, bébiételt, karácsonyi ajándékot, tűzifát, fejlesztő játékokat, a magányosan élőknek kedves gondolatokat tartalmazó képeslapokat és egyéb adományokat juttatott el karácsony előtt a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.