Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 21. 07:22, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Kábítószerlabort számoltak fel a fővárosban - VIDEÓ az akcióról

Kábítószerlabort számoltak fel a fővárosban - VIDEÓ az akcióról

Ötvenmillió forint értékű amfetamin piacra kerülését akadályozták meg a készenléti rendőrség nyomozói egy kábítószerlabor felszámolásával Budapesten

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.
A rajtaütésre még vasárnap került sor a főváros IV. kerületében. A helyszínen lefoglalt műanyag tartályban található mintegy 120 liter amfetamintartalmú folyadékból az igazságügyi vegyészszakértő véleménye alapján 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna.

Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

A házilag épített laborban a kábítószer előállítása közben érték tetten G. Endre 33 éves budapesti férfit. Ugyanakkor a rajtaütéssel egy időben, más budapesti és főváros közeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el az összehangolt akció során.

A vizsgálat adatai szerint E. Ferenc 33 éves szurdokpüspöki lakos a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte, a 35 éves kakucsi K. Sándor az anyagi fedezetet biztosította és részt vállalt a kábítószer értékesítésében, míg a 48 éves dunapataji P. János a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

A négy elfogott férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra - közölte a kommunikációs szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.