Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 30. 05:34, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Jövőre is megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt

Jövőre is megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt

Jövőre is megrendezik januárban a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt, amelynek bevételét ifj. Ocskay Gábor egykori jégkorongozó szobrának felállítására és két fiatal művész támogatására ajánlják fel a szervezők.

Az eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: már hagyományosnak nevezhető a január 4-i rendezvény, amely egyrészt elindítja az újévet, másrészt lehetőséget ad visszatekinteni az elmúlt esztendőre. Fontos célként jelölte meg, hogy a 40 ezer forintos belépőjegyekből befolyó összeg nagy részét, valamint a borárverés bevételét jótékony célokra fordítják.

A szervezők jövőre egy székesfehérvári köztéri alkotás felállításához nyújtanak segítséget: az egykori kiváló jégkorongozó, ifj. Ocskay Gábor szobrának elkészítését támogatják. A városvezető ennek kapcsán megjegyezte: olyan embernek állítanak emléket, aki példakép lehet a fiatalok számára.


Miklósa Erika operaénekes, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta, hogy a szoborállítás mellett két fiatal művészt támogatnak a bál résztvevői: Tandi Flóra énekesnőt és Szlama László népzenészt, aki egy ritka hangszeren, kobozon játszik.

A Kossuth-díjas operaénekes és a mentorált fiatalok fel is lépnek a harmadik alkalommal megrendezendő jótékonysági estélyen. Rajtuk kívül a Cserta Banda zenél majd. A zenei kínálatban pedig ezúttal is lesz opera, dzsessz, valamint népzene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.