Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. December 16. 05:53, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Jónak lenni jó! - Vasárnap délutánra már 95 millió forint gyűlt össze a Katolikus Karitász javára

Jónak lenni jó! - Vasárnap délutánra már 95 millió forint gyűlt össze a Katolikus Karitász javára

A felajánlott tárgyak mintegy fele elkelt, így már csaknem 95 millió forint gyűlt össze vasárnap délutánig a Katolikus Karitász javára a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Jónak lenni jó! kampányában.

Gazdára talált egyebek között Kaszás Géza nyerge, Szilágyi Áron olimpiai kardvívó dedikált kardja, Csepregi Éva kalapja, Kiki mikrofonja, Huszárik Kata Az angyal eljövetele című kőszobra, Fa Nándor speciális kötélcsigája,a Buzánszky Jenő által dedikált futball labda, a Hölvényi György államtitkár által felajánlott, Vatikánból származó emlékérem, Erdei Zsolt boxkesztyűje, valamint Ocskay Gábor jégkorongozó meze és lábszárvédője is - mondta el Horváth Vanda, az MTVA Gyermek- és Ifjúsági műsorok főszerkesztője vasárnap az MTI-nek.

Még három tárgyra a www.mtv.hu/jonaklennijo oldalon olvasható telefonszámon licitálhatnak az érdeklődők vasárnap este 22 óráig: a Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges tálat, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek egy szobrot, ifjabb Knézy Jenő újságíró pedig azt a labdát ajánlotta fel, amellyel az 1997-es BL-döntőn játszottak.


Horváth Vanda elmondta: további felajánlások is érkeztek, így például egy vállalkozó nyílászárókkal, valamint egy magánszemély a műsorban látható kilenc fős családnak élelemmel és lakással segítene egy hónapig. Az MTVA vasárnap egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel.

A tematikus napon is folyamatosan fogadják az adományokat az ország minden területéről, magánemberektől és cégektől egyaránt, amellyel a karitatív szervezet munkáját támogatják. A közmédia tavaly rendezte meg először a Jónak lenni jó! kampányt, akkor 92,6 millió forint adomány gyűlt össze a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a