Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2012. Április 02. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Többnyire erősödéssel kezdik a hetet a tőzsdék, az ázsiai részvénypiacok emelkednek, a kínai tőzsdék viszont zárva vannak.

Megállt a zuhanás a nyersanyagpiacokon, de nem tudott feltápászkodni az olajpiac. A dollár gyenge maradt, ahogy a japán jen is, ez segíti az ázsiai exportőröket.

A mai hangulatot a pénteki jó amerikai makroadat és az a hír húzza, hogy az EU vezetői kiterjesztik a pénzügyi tűzfalat az eladósodott eurózóna tagországok köré. A pénzügyminiszterek ugyanis megállapodtak, hogy maximum 800 milliárd eurót különítenek el válságkezelésre. A tartós alapot, az úgynevezett ESM-et 300 milliárd euróval egészítik ki, ami már magában foglalja az íreknek, a portugáloknak, és a görögöknek ígért összegeket. Londoni elemzők szerint hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen hozott, megemelt összegű pénzügyi védőháló sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 15:03, vasárnap | Külföld

Ismét csaknem öthavi csúcsra emelkedett az új esetek száma Németországban

Április vége óta a legmagasabbra emelkedett Németországban az új típusú koronavírussal fertőzöttek regisztrált napi száma a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szombaton ismertetett adatai szerint.

2020. Szeptember 20. 13:00, vasárnap | Külföld

Négyhavi csúcson az új fertőződések száma Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatsor szerint több mint négy hónapja nem mért szintre emelkedett szombaton a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában.

2020. Szeptember 20. 11:00, vasárnap | Külföld

Stagnál a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Hetek óta stagnál a koronavírussal újonnan megfertőződtek napi száma a Nyugat-Balkánon az érintett országok átlagát tekintve.

2020. Szeptember 20. 10:43, vasárnap | Külföld

A világban csaknem 30,7 millió a fertőzöttek száma

Már 30 685 001 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig 20 921 799 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítése szerint.