Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 27. 05:24, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel az Operaház első dalestjén

Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel az Operaház első dalestjén

A koncertrepertoárból hiányzó dalműsorokat szervez az Operaház; a koncertek minden hónap első szombatján várják a közönséget. Az első alkalommal, október 5-én a világhírű orosz basszus, Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel.

A tavalyi négyhangversenyes ciklus után idén két sorozatnyi programból válogathatnak a vokális kamaramuzsika kedvelői. A hangversenyekre a Dalszínház utcai Királyi lépcsőn lehet bejutni a Székely Bertalan-terembe, ahol kivetítőkön a dalok magyar fordítása is látható - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit, az Operaház sajtófőnöke.

A Dalciklusok-bérletben közreműködik: Gábor József zongoraművész, a dalösszeállítások négy programjában pedig a ház zongoraművészei hallhatók. A bensőséges koncerteken a legjobb magyar énekesek lépnek fel, emellett minden évben meghívást kap egy külföldi művész is.


A sorozat első idei hangversenyét október 5-én a világhírű orosz basszus, Jevgenyij Nyesztyerenko adja. Bakos Irina zongorakíséretével többek közt Glinka és Muszorgszkij dalaiból is ízelítőt ad a neves énekes, aki az est végén veszi át a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság Szent-Györgyi Albert Emlékérmét. A művész október 7. és 11. között mesterkurzust is tart a budapesti Operaházban.

Novemberben belcanto műsorral lép a közönség elé Kertesi Ingrid, decemberben Wiedemann Bernadett Wagner-dalokat énekel.

Címkék: koncert, kultúra, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.