Hírek
2016. December 21. 10:47, szerda |
Belföld
Forrás: mti
Javulhat a pékáruk minősége

Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek előírására is, ennek köszönhetően jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek.
A Földművelésügyi Minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája.
Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.
Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek - mutat rá a közlemény.
Az FM hangsúlyozza: a módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 06. 07:39, szerda | Belföld
A bodrogkeresztúri általános iskola diákjai végeztek az első helyen a világ egyik legnívósabb technológiai versenyén
2025. Augusztus 06. 07:37, szerda | Belföld
Soltész Miklós: támogatta a kormány a református egyház balatonfenyvesi gyermektáborának felújítását
2025. Augusztus 06. 07:36, szerda | Belföld
Meteorológusok szerint az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július
Az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján.
2025. Augusztus 05. 07:43, kedd | Belföld
Tavaly megduplázódott a hulladékudvarokban leadott újrahasznosítható hulladék
Egyre többen használják a hulladékudvarokat, tavaly több mint dupla annyi újrahasznosítható hulladékot adtak le az emberek, mint egy évvel korábban -