Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 24. 05:37, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Javul a helyzet a szmogos Északkelet-Kínában

Javul a helyzet a szmogos Északkelet-Kínában

Két nap szünet után kinyitottak szerdán az iskolák és feloldották a közúti-, illetve légi közlekedés korlátozását az északkelet-kínai tartományokban, ahol oszlani kezdett a korábbi napokban tapasztalt sűrű szmog.

Az országos meteorológiai hivatal szerda délutáni tájékoztatása szerint a helyzet javulóban van, a térségbe érkező csapadék hatására oszlani kezdett a hétfőn és kedden tapasztalt sűrű szmog. A híradások szerint ugyanakkor továbbra is sárga figyelmeztetés van életben, a látótávolság ugyanis az érintett Hejlungcsiang, Liaoning és Csilin tartományok egyes részein szerdán délután is kevesebb volt egy kilométernél.

A helyi meteorológiai hivatal Harpin városában javuló levegőminőségről számolt be. A 11 milliós metropolisz hétfőn rekord magas légszennyezettségével került a lapok címoldalára: az egészségre leginkább káros 2,5 mikrométer átmérőnél kisebb szálló por (PM2,5) aránya meghaladta a köbméterenkénti ezer mikrogrammot, miközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott legmagasabb érték 25 mikrogramm, 300 mikrogramm felett pedig már "komoly veszélyt" jelent az egészségre.

A finom szálló porszemcskék belélegezve a tüdő mélyébe jutnak, ahonnan felszívódnak és a keringésbe jutnak. Szerdára a PM2,5 értéke a városban 123 mikrogrammra csökkent, ami "mérsékelten szennyezett" kategória.

Szintén feloldották a térségben a hétfőn elrendelt tanítási szünetet az óvodákban, általános- és középiskolákban. A legtöbb autópálya is újranyitott és a légiközlekedés is helyreállt - számol be a kínai média.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.