Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 26. 05:41, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Japán üdvözölte Kennedy nagyköveti jelölését

Japán üdvözölte Kennedy nagyköveti jelölését

Japán üdvözölte és a két ország közötti kapcsolat fontossága jeleként értékelte csütörtökön, hogy Caroline Kennedyt, a néhai John F. Kennedy elnök lányát jelöli az Egyesült Államok tokiói nagykövetének Barack Obama.

"(Kennedy) tudvalevőleg nagyon közel áll Obama elnökhöz. Kulcsfontosságú, hogy az amerikai nagykövet hogyan és mennyit tud kommunikálni az elnökkel, ezért nagyon üdvözölném a kinevezését" - közölte Szuga Josihide kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a japánok körében nagy tisztelet övezi a néhai Kennedy elnököt.

Ugyanakkor a japán sajtó csütörtökön arra is emlékeztetett, hogy lenyűgöző családi háttere ellenére Caroline Kennedy kvalitásairól nem sokat tudni, a nagykövetjelölt semmiféle politikai vagy diplomáciai tapasztalattal nem rendelkezik, ami furcsa egy ilyen fontos és embert próbáló poszt esetén.

Címkék: diplomácia, japán, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma