Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 02. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Irán érdeklődik a magyar zöldségek és gyümölcsök iránt

Irán érdeklődik a magyar zöldségek és gyümölcsök iránt

A magyar cégek főként gyógyszeripari és papíripari termékeket szállítanak Iránba, de a magyar zöldségfélék és gyümölcsök iránt is nagy érdeklődést mutat a közel-keleti ország

- mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Haszán Kazizadeh Hasemi iráni egészségügyi miniszterrel folytatott találkozóját követően a tárca közleménye szerint.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön közölte, hogy a megbeszélésen a Nemzeti Akkreditációs Hivatal és az iráni élelmiszer- és gyógyszer-felügyeleti hatóság együttműködési megállapodást írt alá.

Varga Mihály a találkozón kiemelte, hogy Irán és Magyarország hosszú ideje tartó, kölcsönösen előnyös gazdasági és pénzügyi együttműködési múltra tekint vissza. Az iráni-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy a tavalyi év első tizenegy hónapjában a kétoldalú áruforgalom több mint 65 százalékkal bővült és meghaladta a 45 millió dollárt.

A tanácskozást követően a miniszter elmondta, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlődésében jelentős lépés a gazdasági vegyes bizottság létrehozása, amely megfelelő intézményi hátteret ad a közös célkitűzések meghatározásához. Az egészségipari kapcsolatok bővítésére kiváló alkalmat biztosít a 2018 második felére tervezett, következő teheráni ülés - közölte.

Elmondta, hogy a két ország közötti gazdasági együttműködés egyik eredményének tekinthető a múlt év decemberében az NGM és az iráni egészségügyekért felelős minisztérium között aláírt egyetértési szándéknyilatkozat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.