Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 03. 05:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Ingyenessé vált a váci közterületeken a parkolás

Ingyenessé vált a váci közterületeken a parkolás

A testület a közelmúltban helyezte hatályon kívül a parkolás szabályozásáról és a várakozóhelyek igénybevételének rendjéről szóló rendeletet. Az új szabályozás nem vonatkozik a magánparkolók díjaira

Az önkormányzat felhívta figyelmet arra, az új szabályozás nem vonatkozik a magánparkolók díjaira – írták a vac.hu-n.

Az MTI önkormányzattól származó információi szerint a döntés hátterében az áll, hogy a város közepén évek óta épülő mélygarázs átadása még mindig várat magára, ami visszatérően élénk tiltakozást vált ki a műemléki környéken élők, dolgozók és a Vácra látogatók körében.

A Pest megyei város honlapján júniusban közölték: noha a város önkormányzata 50 millió forintnyi saját forrásból megkezdte a mélygarázs életveszélyessé vált térfelszínének a rendezését, a projektet finanszírozó bankkal máig nem született végleges döntés a befejezésről, illetve a tulajdonviszonyokról (a korábbi kivitelező már rég levonult a területről).

A váci honlapon az olvasható, hogy 2008 szeptemberétől a városmagnak számító 1-es zónában a személygépkocsival várakozóknak például negyedóránként 50, míg a 2-es zónához tartozó utcákban ugyanezen időtartamra 40 forintot kellett fizetniük hétköznap 7 és 17, illetve szombaton 7 és 12 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: