Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 19. 05:37, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Indiai iskolának nyújtott támogatást a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány

Indiai iskolának nyújtott támogatást a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány

Egy Újdelhi nyomornegyedében lévő iskola tanulóinak nyújtott támogatást a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány (MÖA) nevében Reicher Péter, a szervezet elnöke, aki a magyar delegáció tagjaként tartózkodik az ázsiai országban.

A MÖA évek óta dolgozik együtt a FACE (Fellowship Association for Culture & Education) indiai nonprofit szervezettel. Közösen dolgoztak ki nonformális oktatási programot a szegény és társadalmilag hátrányos helyzetű gyerekek tanítására. Az együttműködés keretében korábban két magyar önkéntes is tanított a megajándékozott iskolában - tájékoztatta pénteken a magyar szervezet közleményben az MTI-t.

A programot szeretnék India más részeire is kiterjeszteni. Két fő célt tűztek ki: egy megfelelő tanterv létrehozását magyar, nemzetközi, illetve indiai szakértők bevonásával, valamint a helyi, képzetlen tanerő módszertani képzését. A tervezett tevékenység magába foglalja az infrastruktúra kialakításához szükséges erőforrások előteremtését, szakértők bevonását a szakmai háttér biztosításához, illetve önkéntes programok szervezését.


"Indiában a 15 évnél idősebb lakosság 39 százaléka analfabéta, és ez főleg a nőkre, a vidéki lakosságra és a városi szegényekre igaz. Ez a réteg szinte teljesen el van zárva a hagyományos oktatástól. Két önkéntesünk korábban közel egy évig dolgozott Újdelhi szegénynegyedében, hogy számítástechnikát, matematikát és angolt tanítsanak egy szegények számára létrehozott alapítványi iskolában" - idézi a közlemény Reicher Pétert, a MÖA elnökét, a Nemzetközi Önkéntesküldő Szervezetek Szövetségének (FORUM) elnökségi tagját, aki szabadidejében dolgozik az alapítványnál és a GRAPHISOFT Magyarországért felelős vezetőjeként tagja a miniszterelnöki delegációnak.

Magyarország jelentős szerepet játszik a nemzetközi önkéntesküldő szervezetek munkájában. 2009 októberében Budapesten tartotta éves kongresszusát a FORUM.

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány 2003-óta működik, elsődleges célja, hogy magyar önkéntes fiatalokat és fejlesztési szakembereket közvetítsen ki különböző hosszúságú nemzetközi humanitárius és fejlesztési projektekbe. Önkénteseik jelenleg három különböző program keretében Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Európában dolgoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.