Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 17. 07:46, szerda | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás: szírek nem érkeznek Magyarországra

Illegális bevándorlás: szírek nem érkeznek Magyarországra

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint sokféle állam polgára érkezik Magyarországra, szírek, afgánok és irakiak azonban nem.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában felhívta a figyelmet, hogy hétfőn újabb rekordot döntött az illegális határsértők száma 2016-ban, ugyanis 119-en próbáltak bejutni Magyarországra.

Ez a szám idén másodszor haladta meg a százat - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a migránsok 70-80 százaléka tesz kísérletet arra, hogy elfogása után elfogadtassa menekültkérelmét.

Bakondi György arról is beszélt, hogy Magyarország határain növelték a rendőrök és katonák létszámát, valamint az eszközöket is fejlesztették: egyebek mellett hőkamerákat és drónokat szereztek be.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint tavasszal tovább nő majd a migrációs nyomás, és Magyarország kész arra, hogy emberekkel és eszközökkel támogassa Macedónia és Bulgária határvédelmi törekvéseit, ha ezek az országok nyilatkoznak, hogy pontosan mire van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.