Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 10. 22:05, hétfő | Helyi
Forrás: infopest

III. Budavári Sörfesztivál

III. Budavári Sörfesztivál

Három a magyar igazság: két teltházas, sikeres év után harmadszorra is megrendezésre kerül az ország legnagyobb sörfesztiválja.

A négynapos nyárindító sörünnep a legjobb hazai, import és kézműves sörökkel várja a folyékony kenyér szerelmeseit és a szórakozni vágyókat a Budai Várban. Bár a magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. Mit sem mutatja ezt jobban, mint az egyre népszerűbbé váló kézműves sörök, amit mind több és több hazai sörözőben és pubban megtalálhattok.

III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése - nyilatkozott Kurucz Dániel a fesztivál egyik főszervezője.

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy idén almabor, vagyis a cider-kínálat kiemelt helyen lesz megtalálható: felépül a Cider liget, ahol Európa legismertebb ciderei várják majd a (nem csak a hölgy) vendégeket.


A III. Budavári Sörfesztivál ezen túlmenően is valódi kuriózumokkal várja a kíváncsi sörfogyasztónkat: két hazai kézműves sörfőzde újdonsága is náluk debütál! A közel 200 féle sör és sörkülönlegesség mellett a Köleses Sör igazán friss mézes-köleses itala valamint a Gyertyános Sörfőzde izgalmasnak ígérkező Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekkel főzött söre is náluk lesz elérhető először a nagyérdemű számára. Az utcabáli hangulat garantált és aki kételkedik egy kicsit is abban, hogy a söre mindig a megfelelő hőmérsékletű lesz erről a hűtött, folyamatosan cserélt üvegkorsók gondoskodnak, melyeket betétdíj ellenében vehetsz át a megadott pontokon.

A sörkedvelőket és most sörrel ismerkedőket olyan előadók szórakoztatják, mint Charlie, Ganxta Zolee és a Kartell vagy a Balkán Fanatik és aki nem talál elég poént a saját társaságában, kérhet kölcsön néhányat a Dumaszínház két nagyágyújától Aranyosi Pétertől és Hadházi Lászlótól.

Belépők:
Napijegy: 1999 Ft, amely tartalmazza az első korsó árát.
Fesztiválbérlet: 6000 Ft, amely szintén tartalmazza az első korsó árát, valamint fesztivál minden napján, korlátlan számú belépésre jogosít.

Játék! Nyerj egy bérletet a III. Budavári Sörfesztiválra! Nincs más dolgod, mint a cikket megosztani a Facebookon, valamint megírni nekünk 3 magyar sörmárkát az info@infopest.hu elektronikus levélcímre legkésőbb 2013. június 12. 20.00 óráig.

További infok folyamatosan, figyeljétek a Facebook oldalt és a honlapot:

http://facebook.com/budavarisorfesztival
www.budavarisorfesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.