Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 10. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Új, szűkített menetrend lép életbe április 15-én – erősítette meg Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a sajtóban felreppent híreket.

Pénteken sajtótájékoztatón a politikus elmondta: a kormány célja ezzel, igazodni az utaslétszámokhoz, valamint kiszűrni a közlekedési rendszerből a párhuzamosságokat.

Nyolc-nyolc és fél százalék körüli kapacitáscsökkentés jöhet - az, amelyet az index.hu megszellőztetett, 10 százalékosat némileg meghaladó arányról szólna, 412 járat megszüntetéséről, a Völner által említett adat körülbelül 250-300 vonatot jelenthetne. Hátravan azonban még az egyeztetés a szakszervezetekkel a konkrét részletekről. A minimális alapszolgáltatást, amelyet a törvény előír, a busz- és a vasútjáratok összességére érti a szaktárca.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy valótlanságok jelentek meg a sajtóban, a Világgazdaság kérdésére azonban azt válaszolta, hogy nem olvasta azt a koncepciót, amely kiszivárgott, így nem tudja pontosan elmondani, mi igaz belőle, és mi nem. Azt azonban elmondta, hogy vonalbezárásra nem kerül sor. Erről a koncepció sem ír, csupán nagy mértékű járatszűkítések lesznek. Lenne olyan vonal, ahol naponta 3-4 vonatpár menne el. Székesfehérvár és Szombathely közt például 18, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon 12 járat szűnhet meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére