Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 26. 13:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Feröer-szigetek feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere Norvégiától Németországon át egészen Spanyolország déli részéig húzódik. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső. Csendesebb az idő Kelet-, Északkelet-Európában, ahol egy magasnyomású képződmény alakítja az időjárást. Ezeken a tájakon többnyire napos az idő, felhős területek az anticiklon peremén vannak. Szárazföldünk leghűvösebb részén, a keleti, északkeleti vidékeken is fagypont felett alakul a csúcshőmérséklet. Nyugat és dél felé haladva egyre magasabb hőmérsékletet mérnek; a legmelegebb mediterrán tájakon a délutáni órákra 12, 19 fokig melegszik fel a levegő.
A kontinens nyugati partvidékén elhelyezkedő frontrendszer csütörtök estig megközelíti a Kárpát-medencét, amely előtt egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Éjszaka a Dunántúlon vastagszik a felhőzet, másutt még inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, a kevésbé felhős tájakon foltokban köd képződik. Csütörtökön a Dunántúlon már többnyire erősen felhős időre számíthatunk. A Dunától keletre délelőtt még szűrt napsütés valószínű, majd délután ezeken a helyeken is vastagszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9, 14 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.