Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 27. 19:10, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak Tura térségében

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak Tura térségében

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak a Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti mezőgazdasági területeken.

Mivel az előzetes vizsgálatok szerint a vegyi anyag emberre is veszélyes, a rendőrség azt kéri, hogy a környéken senki ne nyúljon ismeretlen eredetű húsdarabhoz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon azt írta: az említett területeken augusztus 9-én és az azt követő napokban találtak madártetemeket, azóta elvégezték a közelben talált húsdarabok előzetes szakértői vizsgálatát.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megállapította, hogy a húsdarabok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. Olyan, idegméregnek tekinthető összetevőt, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A főkapitányság azt kéri, hogy aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget.
Az érintett területen vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek.

Az ügyben természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemi információval segíthetik a felderítést.

Címkék: idegméreg, méreg, madár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.