Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 06. 17:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Hollywood gyászolja Kirk Douglast

Hollywood gyászolja Kirk Douglast

Rob Reiner, Ed Asner, Steven Spielberg és sok-sok hollywoodi híresség posztolta visszaemlékezését és méltatását a 103 éves korában szerdán elhunyt Oscar-díjas színészről, Kirk Douglasről

- számoltak be róla a hollywoodi szaklapok, a The Hollywood Reporter és a Variety.

Hosszú pályafutása alatt Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, a Champion, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Az amerikai filmakadémia díját végül életművéért kapta meg 1996-ban.

Fia, Michael Douglas az Instagramon jelentette be apja halálhírét a család nevében. "A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az aranyévekben, és humanitárius volt, aki elkötelezte magát az igazság és olyan ügyek mellett, amelyekben hitt, s ezzel követendő példát állított elénk" - fogalmazott a színész. Hozzáfűzte, hogy apja nemzedékre szóló örökséget hagyott maga után a filmművészetben.

Steven Spielberg közleményében felidézte, hogy milyen megtiszteltetés volt számára a néhai színésszel való közös munka. "Csodálatos élete végéig megőrizte Kirk filmsztár karizmáját, és megtiszteltetés volt számomra, hogy egy kicsit részese lehettem utolsó 45 évének. Hiányozni fognak a kézzel írott megjegyzései, levelei, atyai tanácsai, és bölcsessége, bátorsága - egy ilyen óriási életművel együtt - egész hátralevő életemre elegendő inspirációt jelent" - fogalmazott a rendező.

A hollywoodi színészcéh, a SAG-AFTRA elnöke, Gabrille Carteris "Hollywood aranykorának egyik utolsó legendájaként" szólt róla közleményében. Mint írta, Kirk Douglas rendkívüli színész volt. Megemlékezése szerint egyike volt azoknak, akik segítettek a fekete listára került hollywoodi alkotóknak, és felemelte a hangját értük. "Gazdag életművével kitörölhetetlen nyomot hagyott a filmművészetben" - tette hozzá, és egyúttal kiemelte, hogy Douglas "igaz humanitáriusként" egész életét értékes ügyek támogatásának szentelte.

Rob Reiner és Ed Asner a Twitteren rótta le tiszteletét Douglas előtt. "Kirk Douglas mindig ikon lesz a hollywoodi panteonban. Bevetette magát, amikor meg kellett törni a fekete listát" - idézte fel Reiner.

Az amerikai filmakadémia egy tőle vett idézettel búcsúzott a hollywoodi legendától. "Második osztályos korom óta színész akartam lenni. Egy darabban játszottam, amelyhez anyám készített nekem egy fekete kötényt, mert cipészt alakítottam. Az előadás után apámtól kaptam az első Oscaromat: egy tölcsér fagyit" - írták ki a honlapjukra.

George Takei és William Shatner, a Start Trek sztárjai ugyancsak a Twitteren búcsúztatták a hollywoodi ikont, "az igazság bajnokát".

Mark Hamill minden idők legnagyobb sztárjának és briliáns tehetségű, karizmatikus színészének nevezte Twitter-üzenetében. A Start Wars sztárja szintén hozzátette, hogy Douglas minden reputációját latba vetette annak idején, hogy megtörje a fekete listázást Hollywoodban, és Dalton Trumbo munkát kapjon a Spartacusban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.