Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 21. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan hat a madárdal a mentális egészségünkre?

Hogyan hat a madárdal a mentális egészségünkre?

Természetvédők kezdeményezték azokat a kutatásokat, amelyeknek azt vizsgálják, hogy a madárdal jótékonyan hat-e az emberek mentális egészségére.

Annak ellenére ugyanis, hogy sokan számolnak be arról: kreativitásukat felélénkíti, lelki nyugalommal tölti el őket a madarak éneke, eddig még nem született tudományos tanulmány a témában.

A kutatások során a szakemberek terepen és laboratóriumban is dolgoznak majd, valamint kérdőíveket töltetnek ki a résztvevőkkel. A kutatók elmondták: eddig már több ízben is tanulmányozták azt, hogy a természet közelsége hogyan hat a betegek életminőségére, a természeti hangok hatását azonban még nem térképezték fel teljesen - írja a BBC.

A mostani kutatásokkal a cél az, hogy kiderítsék, van-e bármilyen jótékony hatása a madárdalnak az emberek hangulatára, lelki nyugalmára, és amennyiben igen, úgy pontosan melyik fajok éneke a legalkalmasabb arra, hogy megnyugtasson minket. Emellett arra is fény derülhet, hogy gyógyíthatóak-e a madárdallal mentális problémák.

A tudósok szerint nagy az esély arra, hogy munkájuk pozitív eredménnyel zárul, mivel korábban néhány alkalommal már sikerült bebizonyítani, hogy bizonyos természeti hangok csökkenthetik a stressz káros hatásait. A projekt három évig tart majd, eredményeket azonban valószínűleg már korábban is közölnek majd a szakemberek.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: madárdal, tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére