Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 09. 07:23, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hódít a fiatalok körében az internetdoktor

Hódít a fiatalok körében az internetdoktor

A 18-39 évesek mintegy fele az interneten keres megoldást egészségi problémáira, az idősebb korosztályok viszont még mindig elsőként az orvos véleményét kérik ki

- írja a Magyar Hírlap keddi számában a Generali felmérésére hivatkozva. Bár az online diagnosztizálás nem javasolt, az internet térhódításával párhuzamosan az emberek egészségtudatossága sokat javult. Többek közt a kényelem és a gyorsaság lehet az oka annak, hogy sokan elsőként az internetet hívják segítségül, amikor valamilyen betegséggel vagy egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésükre keresik a választ.

Az adatok szerint a fiatalabb korosztállyal szemben az 51-59 évesek nagy része rögtön orvoshoz fordul, és csak alig 26 százalékuk keres rá elsőként a világhálón panaszaira. A 40-49 évesek középen helyezkednek el, a felmérés szerint 40 százalékuk keres először online megoldást a bajaira.

A Google Trends adatai szerint 2016 novembere és 2017 novembere között a terhesség tüneteire kerestek rá legtöbben, amit a cukorbetegség, az allergia, a pajzsmirigy és a reflux követnek. Emellett a gerincsérv, az influenza és a depresszió is ott van a legnépszerűbb keresőszavak között. Az utóbbi időben előtérbe került laktóz- és gluténérzékenységre is gyakran kerestünk rá.

Címkék: doktor, fiatal, internet, orvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.