Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 07. 05:03, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Hétvégén rendezi jótékonysági koncertjét a Nem Adom Fel Alapítvány

Hétvégén rendezi jótékonysági koncertjét a Nem Adom Fel Alapítvány

Immár hatodik alkalommal rendez jótékonysági koncertet vasárnap Jobb velünk a világ! címmel a Nem Adom Fel Alapítvány, a bevételt ezúttal is egy újbudai önsegítő közösségi otthon megépítésére fordítják.

A jótékonysági koncerten sérült és ép zenészek állnak ismét egy színpadra: a Nemadomfel Együttes és a Never Give Up Gospel kórus mellett ismert vendégek működnek közre. Fellép Vastag Csaba, Takáts Tamás, Szabó Mariann, Ferenczi György, Dj Dominique, Kárpáty Dódi (Quimby), Krizbai Teca és Kováts Vera - tájékoztatta az alapítvány pénteken közleményben az MTI-t.

A rendezvénysorozat fővédnöke Áder János köztársasági elnök és felesége, Hercegh Anita; védnöke Mádl Dalma, Sólyom László volt államfő és felesége, Sólyom Erzsébet, valamint Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége, Göncz Árpádné.


A program a kerületi vállalkozók, civil szervezetek, iskolák és a lakosság bevonásával, a Rotary Magyarország támogatásával valósul meg. A gyűjtés révén felépülő központ célja, hogy lakhatást biztosítson olyan családoknak, amelyeknek egyik tagja sérült és akik így egy közösséget alkotva, egymást segítve akadálymentesíthetik az életüket. A tavalyi koncertnek köszönhetően megvalósult a terület rendezése, körbekerítése, a felvonulási épület kialakítása és a tervezés első fázisának elindítása.

Az idei esemény egy szakmai program záró rendezvénye is egyben, melynek keretében az eddigiek mellett még legalább két megváltozott munkaképességű ember alkalmazásáról írt alá szándéknyilatkozatot december 3-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium, valamint budapesti és nagyvárosi önkormányzatok.

A szándéknyilatkozat arra is vonatkozik, hogy az önkormányzatok a megemlékezéseikbe, ünnepségeikbe fogyatékkal élő művészt, fellépőt is bevonnak. Emellett képzésekkel teszik elfogadóvá munkatársaikat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni