Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 28. 05:27, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Háromméteres hal ugrott egy bárkára

Háromméteres hal ugrott egy bárkára

Háromméteres hal szökkent egy horgászbárka fedélzetére a Karib-tengerből Dominika partjainál. A 158 kilós kormos nyársorrú hal, más néven kék marlin (Makaira nigricans) a hajón végezte.

Ez a halfaj védett, mert a kihalás fenyegeti. A húsz méter hosszú hajó legénysége vissza is akarta juttatni a vízbe, ám a hal túl vadul vergődött és túl hatalmas volt ahhoz, hogy ez sikerülhessen nekik. Az állat végül belepusztult sérüléseibe.

A kék marlin a vitorláskardoshal-félék családjába tartozik. Áramvonalas testük a felső állcsont (maxilla) hosszú nyúlványával kezdődik. A család legnagyobbja a kék marlin, amelynek eddig mért legnagyobb egyede 596 centiméter hosszú és 818 kilogramm tömegű, illetve a fekete marlin, amely 500 centiméter hosszú és 670 kilogramm tömegű. Mindkét trópusi faj kedvence a sporthorgászoknak.

Címkék: Dominika, hal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.