Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 04. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap: Tisztabereken, Császlón és Kunbaján is polgármestert választanak.

A 680 lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken azért lesz időközi választás, mert a községet eddig vezető Nagy Gábor független polgármester - aki 2016 decemberében szintén időközi választáson lett a település első embere - lemondott posztjáról. A polgármesteri tisztségért négy jelölt indul: Bakó Károly, Szilágyi Szabolcs Béla és Sztolyka János függetlenként, míg Szabó Zoltán a Magyar Munkáspárt színeiben. Vasárnap 527 választó adhatja le voksát.

A Tisztaberekhez közeli Császlón Porkoláb Zsigmond (független) polgármester halála miatt kellett időközi önkormányzati választást kiírni, ezen a független Tóth Sándor és Péter Gizella mellett Tóth Péter Pál, a Magyar Munkáspárt jelöltje méretteti meg magát. A 360 lakosú községben 320-an járulhatnak az urnákhoz vasárnap.

A Bács-Kiskun megyei Kunbaján azért lesz időközi választás, mert a községet vezető Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) június 15-i hatállyal lemondott. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte. Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vasárnapi voksoláson a polgármesteri tisztségért öten indulnak Kunbaján: Kalapos Mária a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Halász István, Szabó József, Szabó Erika és Latinyák István függetlenként. A jelöltek közül Halász István már volt korábban Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért. A választáson mintegy 1300 helyi lakos szavazhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során