Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 27. 07:29, szerda | Külföld
Forrás: mti

Három és fél évesen kerültek valódi szüleikhez elcserélt vietnami kislányok

Három és fél évesen kerültek valódi szüleikhez elcserélt vietnami kislányok

Három és fél évesen visszakerült vérszerinti szüleihez hétfőn két vietnami kislány, akit születésekor cseréltek el a déli Binh Phuoc tartomány egy kórházában.

A kislányok 2013. január 10-én születtek, mindketten háromkilósan, és figyelmetlenségből cserélték fel őket.

A gyermekcserére úgy derült fény, hogy az egyik kislány nagyapja egy másik faluba látogatott, és ott felfigyelt egy gyermekre, aki kiköpött mása volt saját lányának. A két család ezután DNS-vizsgálatokat végeztetett, amelyek igazolták gyanújukat.

A Binh Long városi kórház elismerte hibáját, bocsánatot kért, és 20 millió dong (255 ezer forint) fájdalomdíj megfizetését, valamint a DNS-vizsgálatok költségének megtérítését ajánlotta fel a családoknak, amelyek azonban elutasították a túl alacsonynak talált összeget, és perre készülnek.

Az egyik apa elárulta, hogy az elmúlt években mindvégig kételkedett felesége házastársi hűségében, mert a gyermek, akivel hazatértek a kórházból, egyáltalán nem hasonlított egyikük családjára sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt