Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 21. 12:58, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Időarányosan kifejezetten jól áll a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) két évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pontjának teljesítése - mondta a szervezet elnöke szombaton Budapesten újságírók előtt, azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést egy zuglói patikában.

Hankó Zoltán elmondta: a kormányfővel az elmúlt évek történéseit, a jelen gondjait és az elkövetkező időszak feladatait beszéltek át, továbbá áttekintették az MGYK által 2010-ben "Mit kíván a magyar gyógyszerész?" címmel megfogalmazott 12 pont sorsát, amelyben többek között a megelőző időszak "liberalizációs kártevésének" leállítását és a szakmának a rendbetételét kérték.
A 12 pontnyi kérés közül mostanáig megtörtént a patikaliberalizáció leállítása, visszaállították a kötelező kamarai tagságot és a gyógyszerészi kompetenciák rendezésében is igen jelentős előrelépések történtek. Ezen felül várhatóan szeptemberben megjelenik, és hatályba is lép az a rendelet, amely a gyógyszerészi szakképzési rendszert is rendezi - fejtette ki Hankó Zoltán.
Hankó Zoltán megjegyezte: az, hogy a szakma kéréseinek teljesítése ilyen "jól áll", nemcsak a kormányfőnek, hanem az egészségügyért felelős államtitkárságnak és a velük kialakult jó kapcsolatnak is köszönhető.
Ugyanakkor hozzátette: nem mindegyik pontnak értek még a végére, ráadásul az ágazat továbbra is nagyon nehéz helyzetben van, ezért lesz még miről tárgyalni az elkövetkező időszakban.
Ha a gyógyszertárat tulajdonosként is gyógyszerész irányítja, akkor a patikákban a hivatás, vagyis a beteg szempontjai lesznek az elsők - jelentette ki Hankó Zoltán.
A kormányfő és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségének szombati megbeszélésén részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Címkék: konzultáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.