Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Január 04. 05:11, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Halottjai vannak az ítéletidőnek az Egyesült Államokban

Halottjai vannak az ítéletidőnek az Egyesült Államokban

Legkevesebb 11 halottja van az Egyesült Államok északkeleti területeit megbénító téli viharnak.

A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében péntekig Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban történtek tragikus közlekedési balesetek. Philadelphiában a köztisztaságiak sólerakatában egy leomlott sófal temetett maga alá egy markológépet vezető munkást. A New York állambeli Byronban egy Alzheimer-kóros idős asszony halálra fagyott a mínusz 23 fokos fagyban.

Az összetett viharrendszer 22 államot érint, melyeknek összlakossága eléri a 100 milliót is. A legnagyobb káosz a meteorológiai szolgálat szerint New York és Massachusetts állam sűrűn lakott vidékein alakult ki. Bostonban a hóréteg vastagsága elérte a 45 centimétert, de a nagyvárostól északra 60 centiméteres havat is mértek.


A hóvihar miatt csütörtökön 2200, pénteken újabb 2076 repülőjáratot töröltek, további 2083-at pedig késéssel indítottak. A New York-i JFK és a bostoni Logan nemzetközi repülőteret lezárták, de jelentős káosz alakult ki Philadelphia, Boston, Chicago és Washington termináljain is.

New York és New Jersey államban szükségállapotot hirdettek és a lakosság otthon maradására biztatott Bill de Blasio, Nem York új polgármestere is, aki televíziós beszámolók szerint pénteken maga lapátolta el a havat brooklyni háza elől. A metropoliszban de Blasio szerint csaknem 2500 hóeke és 450 sószóró teherautó igyekszik járhatóvá tenni az utakat a mínusz 10 fokos hidegben és a 16-26 centiméteres hóban.

Massachusetts és Delaware államban zárva maradtak a kormányhivatalok. A munka az ENSZ New York-i székházában is szünetelt. Bostonban és New Yorkban iskolák százaiban szünetelt a tanítás. A két nagyvárosban mentőegységek járták az utcákat, hogy megóvják a hajléktalanokat a fagyhalál veszélyétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.