Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Augusztus 16. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség, Magyar Nemzet

Frankhitel elől 'Frankhonba'

Frankhitel elől 'Frankhonba'

A svájci frank az utóbbi időszakban beton biztosan tartja az árfolyamszintjét, ami abból a szempontból jó hír a devizahiteleseknek, hogy kizárólag a forint teljesítményén múlik a törlesztőjük, a frank most erősödéssel nem borzolja a kedélyeket.

Persze a 232-233-as szinten beragadt frank-forint árfolyam még így is horror, és ha az ember nem akar az idők végezetéig a banknak tejelni, akkor nem árt alternatív megoldások után néznie. A Magyar Nemzet cikke szerint ilyen megoldás lehet, ha valaki Svájcban vállal munkát. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Svájcba, háztartási segítő munkakörökbe tartott toborzást.

A munkákat a magyar hivatal illetve az Unió erre szakosodott szerve az Eures közösen hirdette meg. A várható havi bér 864 ezer-1 millió forintnak megfelelő svájci frank. A 2-3 évre szóló állás elnyeréséhez kiváló német, angol vagy francia nyelvtudásra, jogosítványra, pedagógiai vagy egészségügyi végzettségre volt szükség. A 250 jelentkezőből az állásinterjúra csupán 40-50 embert hívtak be. A Magyar Nemzet ugyanakkor a svájci kaland árnyoldalaira is rávilágít. Svájcban nemcsak a fizetések, de az árak is magasak: egy-egy hálószobás lakás havi bérleti díja 800-900 svájci frank, azaz 192 ezer-216 ezer forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.