Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2013. Szeptember 17. 05:03, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Francia labdazsonglőrök a Trafóban

Francia labdazsonglőrök a Trafóban

Francia zsonglőrök lépnek fel a Trafó Kortárs Művészetek Házában: a Le Collectif Petit Travers nevű társulat Pan-Pot - A szolidan éneklős című produkcióját szeptember 18. és 20. között nézhetik meg az új cirkusz hívei.

A produkció fényeit és színeit Mark Rothko amerikai festő munkái inspirálták - mondta el Nagy Zsuzsi programszervező az MTI-nek hétfőn. Hozzátette, a darab nagy vizuális élményt nyújt: a fekete szmokingba bújt zsonglőrök kezei közt életre kelő fehér labdák mintha hullócsillagok lennének.

Az előadásban szereplő négy férfi mindegyike zsonglőr, ám egyikük most a zongora mögött ülve bizonyítja tehetségét. A darabban a komolyzenéé a főszerep: Bach, Beethoven, Mozart, Ligeti, Liszt, Kagel, Dutilleux, Fauré és Wagner dallamai váltják egymást, miközben az előadók lenyűgöző precizitással dobálják a labdákat.


Az alkotókra saját bevallásuk szerint a Maguy Marinnel, a Pina Bausch-sal és a Nagy Józseffel - a Trafó jelenlegi igazgatójával - való találkozás volt a legnagyobb hatással.

A Le Collectif Petit Travers 2003-ban alakult és első alkalommal látogat Magyarországra. A tradicionális cirkuszi társulatokhoz hasonlóan ők is szinte állandóan úton vannak. Tevékenységük a zsonglőrködésre és annak kulisszatitkainak a szélesebb közönséggel való megismertetésére koncentrálódik. A társulat repertoárját emellett táncos performanszok is gazdagítják. A szeptember 18-ai előadást követően Herczog Noémi kritikus fog beszélgetni az alkotókkal egy közönségtalálkozó keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 06. 15:28, csütörtök | Helyi

Hűvös, néhol kifejezetten télies idő lesz a hétvégén

Budapest, 2022. január 6., csütörtök (MTI) - Néhol kifejezetten télies idő lesz a hétvégén. Egyes helyeken akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz, és helyenként havazás is várható

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.