Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2015. Május 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI/fotó:illusztráció

Főként biztonsági okokból nem terjed a mobilfizetés - felmérés

Főként biztonsági okokból nem terjed a mobilfizetés - felmérés

A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében - derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből.

A kutatásból, melyben az idei Eurocis kiskereskedelmi szakvásár 199 látogatóját kérdezték meg, az is kiderül, hogy a válaszadók egyharmada úgy véli, a mobilfizetés fejlődésének fékje, hogy jelenleg kevés boltban van lehetőség készpénz nélkül, mobiltelefonnal fizetni.

Ennek ellenére a megkérdezettek 50 százaléka úgy véli, az NFC (Near Field Communication) technológia - amely különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget - lesz a készpénz "technológia" utódja, főleg az érintés nélküli kártyás fizetés formájában.

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét.

A szolgáltató úgy véli, hogy a mobilfizetés terjesztéséhez először ki kell építeni az új technológiai vívmányokkal szembeni bizalmat és a piac szereplői közti együttműködést.

A SIX működteti Svájc pénzügyi központjának infrastruktúráját, és emellett átfogó szolgáltatásokat nyújt az értékpapír-kereskedelem és -elszámolás, valamint pénzügyi információk nyújtása és a pénzforgalom lebonyolítása terén világszerte. Tulajdonosai maguk a szolgáltatások igénybevevői (közel 140 különböző típusú és méretű bank). A vállalat 2014-ben több mint 4000 munkatársat foglalkoztatott, 25 országban volt jelen, és 1,8 milliárd svájci frank működési bevételre, valamint konszernszinten 247,2 millió svájci frank nyereségre tett szert.

Címkék: mobil, mobilfizetés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 21. 15:07, szerda | Belföld

Többször is megerőszakolta kislányát, elítélték a visszaeső pedofilt

Helybenhagyta a másodfokú bíróság a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely 13 év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott egy férfit a kislánya ellen visszaesőként elkövetett szexuális erőszak miatt

2021. Április 21. 13:07, szerda | Belföld

Új módszerrel gyorsítják az oltások beadását

Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt

2021. Április 21. 12:05, szerda | Belföld

Újabb adókönnyítések jöhetnek

Tavaly május óta összességében több mint ezermilliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat

2021. Április 21. 11:16, szerda | Belföld

Magyarország példaértékű oltási kampányt folytat a WHO igazgatója szerint

Elismerően nyilatkozott a magyar intézkedésekről Hans Kluge, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) európai regionális igazgatója, üdvözölte a határozott lépéseket és a példaértékű oltási kampányt.