Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Május 08. 16:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fogolyzendülés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen

Fogolyzendülés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt fogolyzendülés miatt három férfival szemben, aki még 2018. januárban ellenszegült a büntetés-végrehajtás rendjének.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületben található épületében három - egy 39, egy 43 és egy 30 éves - férfi egy zárkában töltötte jogerős szabadságvesztését. A férfiak a délelőtti órákban hangoskodni és kiabálni kezdtek, ezt az őrség felszólítására sem hagyták abba, majd ágyaikkal eltorlaszolták a zárkaajtót, és átszállításukat követelték.

A börtön személyzete könnygázzal és a zárkaajtó leszerelésével tett rendet, de közben a háromból két vádlott támadó mozdulatot tett az őrség felé, és egyikük könnyű sérülést is okozott egy őrnek.

A Fővárosi Főügyészség két férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával részvétel bűntette, harmadik társukkal szemben - alapeseti - fogolyzendülés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványoz az ügyben - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 15:05, szerda | Kék hírek

Jogtalanul kiadott fegyverengedélyek miatt emeltek vádat 29 ember ellen

Jogtalanul kiadott sportcélú fegyverengedélyek miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 ember ellen - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 12:26, szerda | Kék hírek

Elítélték a férfit, aki le akarta lőni a feleségét Tatán

A Tatabányai Törvényszék három év börtönre ítélt egy férfit, aki le akarta lőni a feleségét - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 06:12, szerda | Kék hírek

Buszt lopott egy fiatal, majd összetörte

A dunaújvárosi rendőrök pár órán belül elfogták a buszt jogtalanul használót.

2020. Augusztus 04. 08:52, kedd | Kék hírek

Halálos baleset történt Szabadszentkirály és Szentlőrinc között

Két autó összeütközött, a balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek Szabadszentkirály és Szentlőrinc között kedd reggel - tette közzé a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.