Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 07. 05:43, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Fliegauf Bence új filmjét közel 7 és fél millió forinttal támogatja a Filmalap

Fliegauf Bence új filmjét közel 7 és fél millió forinttal támogatja a Filmalap

Fliegauf Bence Hímpor című új filmje gyártásának előkészítését 7 millió 470 ezer forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap

A Rengeteg, a Dealer, a Tejút, a Womb és a Csak a szél című alkotások számos rangos nemzetközi díjjal elismert rendezője ezúttal apa-fiú történetet forgat dokumentarista eszközökkel.

A magyar-francia-német koprodukcióban tervezett film a Fraktál Film gyártásában készül. A forgatókönyvet Fliegauf Bence írja, aki Mesterházy Ernővel együtt producere is a filmnek.


Az alkotók az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették a film forgatókönyvét. A történetben apa és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az apa meséről mesére avatja be fiát saját múltjába. Az emlékek démonokká válnak, de ők nem hátrálnak meg, szembenéznek velük - írták a közleményben.

A rendező hatodik játékfilmjét a tervek szerint jövő nyáron nemzetközi stábbal forgatják Budapesten. A produkció operatőre Lovasi Zoltán. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával eddig 21 film forgatása fejeződött be, közülük 5 egészestés film már be is mutatkozott a nagyközönségnek itthon és rangos nemzetközi filmfesztiválokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.